Winter en te veel water….

Veel ondergelopen weilanden kunnen prachtige beelden opleveren….


Huur en beschikbaarheid gepubliceerd

Per 1 januari 2024 zijn de volgende perioden nog beschikbaar:


Beste wensen voor 2024!

Het nieuwe jaar 2024 is begonnen! Hopelijk meteen veel genieten en plezier in ons familiehuis aan de bosrand. Er zijn nog wat weken en weekeinden in de tweede helft van dit jaar beschikbaar. Of benut een midweek, ook prettig om te werken op afstand of een vergadering of brainstorm sessie.


Voedselbos aanplant

Het is zo ver: meer dan 200 verschillende planten worden nu geplant. Door onze “huis”-bioloog geadviseerd komt er een passende inheemse mix van vruchtenplanten om ons bos weer vitaal te maken en een goede basis voor diversiteit boven en onder de grond.


Veld met jonge appelbomen

“De Kleine Slink” heeft aan de ene kant een prachtig bos en natuurgebied, aan het uitzicht aan de voorkant is weids over de akkers en weilanden. De gewassen zijn uiteraard wisselend. Deze winter worden de geschikte appelboompjes geteeld.


Gevallen bomen verzaagd en opgeslagen

We zijn met een groot project bezig om ons bos te verduurzamen, te revitaliseren en biodiversiteit te bevorderen. De laatste winter zijn veel zwakke bomen (droogte, letterzetterkever) gevallen. We zijn bezig de goed stammen weg te halen voor onze houtkachel en alle ruimte en licht die ontstaat te benutten met nieuwe aanplant op advies van biologen. Veel houtwallen, open plekken en alle ruimte voor de dieren, vogels en planten boven en onder de grond om de balans weer te herstellen. Bomen planten is voor de lange termijn dus, maar nu al heel; dankbaar werk wat voldoening geeft en het bos hersteld zienderogen!


Huurprijzen 2023 gepubliceerd

Het nieuwe jaar 2023 is begonnen! Hopelijk meteen veel genieten en plezier in ons familiehuis aan de bosrand. Er zijn nog wat weken en weekeinden in de tweede helft van dit jaar beschikbaar. Of benut een midweek, ook prettig om te werken op afstand of een vergadering of brainstorm sessie.


Houtopslag gebouwd

Na een perfect zaagplan, een traditioneel ontwerp nu ook de daadwerkelijke opslag. Met vereende krachten is hier iets heel moois ontstaan en binnen een paar jaar alle materialen om van eigen omgewaaide bomen weer iets duurzaams te creeren!


Kunst uit eigen bos

Een van onze gasten heeft een prachtige uil achtergelaten. Deze uil zat al in deze dikke houtstam, maar zij heeft hem met zaag eruit gehaald. Een mooie aanwinst!


Houtzagen en opslaan

Wat is er hard gewerkt om zoveel mogelijk gevallen bomen te verzamelen voor toekomstige hout productie.


© 2024: De Kleine Slink | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress